Activiteiten

Terschelling is een heerlijk eiland om je vakantie door te brengen! Er is voor ieder wat wils.
Je kan er luieren op het strand, relaxen bij een strandtent, heerlijk fietsen of wandelen in de duinen en natuurlijk ook heel actief kytesurfen of blokarten. Je kan het zo gek niet bedenken.
Een aantal activiteiten op een rijtje:

* Windsurfen, Golfsurfen en Kytesurfen
Op Terschelling kun je fantastisch surfen. Het is een paradijs voor zowel beginners als gevorderden.
Let op, op Terschelling zijn geen surfspullen te huur, dus neem je eigen spullen mee!
Jonker Watersport Terschelling

* Blokarten (en andere actieve sporten/activiteiten)
Mooi-weer

* Vissen
Zij zorgen voor wrakvis tochten, visexcursies, zeeaas en hengelverhuur.
Vissenopterschelling

* Paardrijden/huifkartochten
Huifkarbedrij Terpstra in Hoorn organiseert al sinds 1905 huifkartochten op Terschelling. De koetsiers rijden al jaren op de huifkar en vertellen u van alles over het eiland en de natuur.
Naast de huifkartochten organiseren ze ook prachtige Paardrijtochten door bos, duin en over het strand van Terschelling.
Huifkarbedrijf Terpstra
Puur-terschelling

* Fietsen
De fiets is het ideale vervoersmiddel op Terschelling! Op loopafstand van de boot kunt u meteen op de fiets naar het vakantiehuis Villavendel. Daarnaast biedt de omgeving prachtige routes langs bos, duin en strand. Uw bagage wordt voor u naar het vakantiehuis gebracht!
Zeelenfiets
Fietsen op Terschelling

* Midgetgolf
Sportieve ontspanning voor jong en oud!
Molenbaan

* Kinderboerderij
Kinderboerderij, Landbouwmuseum en zorgboerderij ’t Hooivak in Hoorn is een plek om lekker buiten bezig te zijn, te knuffelen met de dieren en vanalles te leren!
Hooivak

* Zelfpluktuin
Iedere zomer kunt u hier zelf heerlijke biologische aardbeien, diverse bessen, prachtige veldbloemen en ander kleinfruit plukken. Kom langs en pluk de dag!
Zelfpluktuingroenhof

* Kaasboerderij
Deze biologische boerderij in Oosterend, het laatste dorpje van Terschelling, heeft een grote informatieve ruimte waar je veel te weten kunt komen over kaasmaken, wolbewerking en schapen. Ook is er een minimuseum. Kinderen kunnen knutselen met natuurlijke materialen, spelen in de kinderhoek, in de grote zandbak of een boerderij-speurtochtje doen. Vanaf februari t/m mei zijn er ook heel veel lammetjes!
De Zeekraal