Activiteiten

Terschelling is een heerlijk eiland om je vakantie door te brengen! Er is voor ieder wat wils.
Je kan er luieren op het strand, relaxen bij een strandtent, heerlijk fietsen of wandelen in de duinen en natuurlijk ook heel actief kytesurfen of blokarten. Je kan het zo gek niet bedenken.
Een aantal activiteiten op een rijtje:

* Blokarten, GPS, Rip experience en nog veel meer…..
Bij Mooi Weer kun je diverse sportieve activiteiten doen. Teveel om op te noemen, voor ieder wat wils.
Mooi Weer

* Golfsurfen en Kytesurfen
Op Terschelling kun je fantastisch (kyte)surfen. Het is een paradijs voor zowel beginners als gevorderden. Kytesurfen op West en golfsurfen bij Midsland.
Karta Terschelling

* Bunkers
Sinds 2019 hebben veel vrijwilligers geholpen bij het op en uitgraven van de bunkers uit WOII. Zeer bijzonder om te zien en tevens een mooi museum om te bezoeken in West.
Bunker Terschelling

* Klimbos
Sinds 2018 is er een klimbos. Leuk voor de kinderen, maar uiteraard ook voor de volwassenen nog genoeg uitdaging.
Klimbos Klimdaris

* Zeehondentocht
Leuk voor het hele gezin, gegarandeerd dat je zeehonden ziet op 1 van de zandbanken rondom Terschelling.
Talisman

* Vissen
Zij zorgen voor wrakvis tochten, visexcursies, zeeaas en hengelverhuur.
Vissenopterschelling

* Paardrijden/huifkartochten
Huifkarbedrij Terpstra in Hoorn en Puur Terschelling op Oosterend organiseren al lange tijd huifkartochten op Terschelling. De koetsiers rijden al jaren op de huifkar en vertellen u van alles over het eiland en de natuur.
Naast de huifkartochten organiseren ze ook prachtige Paardrijtochten door bos, duin en over het strand van Terschelling. Ervaring is niet nodig, voor ieder niveau. Indien je niet van paarden houdt dan kun je Wadlopen.
Huifkarbedrijf Terpstra
Puur-terschelling

* Fietsen
De fiets is het ideale vervoersmiddel op Terschelling! Op loopafstand van de boot kunt u meteen op de fiets naar het vakantiehuis Villavendel. Daarnaast biedt de omgeving prachtige routes langs bos, duin en strand. Uw bagage wordt voor u naar het vakantiehuis gebracht!
Zeelenfiets
Fietsen op Terschelling

* Midgetgolf
Sportieve ontspanning voor jong en oud!
Molenbaan

* Kinderboerderij
Kinderboerderij, Landbouwmuseum en zorgboerderij ’t Hooivak in Hoorn is een plek om lekker buiten bezig te zijn, te knuffelen met de dieren en vanalles te leren!
Hooivak

Kinderboerderij de prairie in Formerum kun je met kleine kinderen terecht voor een ritje op een pony door het bos.  Gegarandeerd succes voor kleine kinderen.
Prairie

* Zelfpluktuin
Iedere zomer kunt u hier zelf heerlijke biologische aardbeien, diverse bessen, prachtige veldbloemen en ander kleinfruit plukken. Kom langs en pluk de dag!
Zelfpluktuingroenhof

* Kaasboerderij
Deze biologische boerderij in Oosterend, het laatste dorpje van Terschelling, heeft een grote informatieve ruimte waar je veel te weten kunt komen over kaasmaken, wolbewerking en schapen. Ook is er een minimuseum. Kinderen kunnen knutselen met natuurlijke materialen, spelen in de kinderhoek, in de grote zandbak of een boerderij-speurtochtje doen. Vanaf februari t/m mei zijn er ook heel veel lammetjes!
De Zeekraal