RESERVEER

Onze favoriete activiteiten

Outdoor Activiteiten

Leuke sportieve buiten activiteiten!
Bekijk activiteit

MooiWeer

Activiteiten voor iedereen

MooiWeer organiseert activiteiten op het Waddeneiland Terschelling voor zowel de zakelijke als particuliere eilandgast. Blokarten, paintball, met de ribboot naar de zeehondjes, een gps-tocht, een strandrit met een Landrover, een kanotocht over het wad: te veel om op te noemen en geschikt voor iedereen.

Naar website

Paardrijden voor Kinderen

Op een Shetlander door de bossen!
Bekijk activiteit

De Prairie

De Prairie Terschelling is bekend om hun wollige Shetlander pony’s & stoere IJslander paarden.
De ponykudde houden ze op een zo natuurlijk mogelijke manier. Ze zijn altijd buiten, altijd samen. Zomers op kruidenrijke biologische weides in de polder van Formerum, in de wintermaanden in de duinbegrazing voor Staatsbosbeheer om te zorgen voor diversiteit in flora en daardoor fauna.

De Shetlanders zijn er voor de kinderen van april t/m oktober, alleen in de schoolvakanties. Kinderen kunnen met ouders en een wandelpony een route door het bos maken, een fijne manier om pony’s te leren kennen.

De sterke IJslanders zijn geschikt voor gevorderde volwassen ruiters – min 14 jaar max 80 kg. Bijna het hele jaar door (april t/m oktober) maken ze lange natuurtochten, bel gerust om af te spreken!

Naar website

Wandelen

Diverse mooie wandelingen op Terschelling en dat helemaal gratis!
Bekijk activiteit

Diverse Wandelingen

Ontdek de mooiste stukjes van Terschelling, gewoon te voet!
Combineren met een stuk fietsen is natuurlijk helemaal ideaal. Fiets naar Oosterend en wandel over de Boschplaat naar het Drenkelingenhuisje om zo over het strand terug te lopen naar het Heartbreak Hotel voor een welverdiende lunch.

Met ruim 200 kilometer aan wandelpaden, het brede strand en onverharde wegen zijn de mogelijkheden voor wandelaars op Terschelling eindeloos, het hele jaar door. Ga zelf op pad en laat het een verrassing zijn waar je uitkomt. Of volg een van de vele routes. Ga terug in de tijd en maak een historische wandeling door West-Terschelling of wandel langs de bunkers van het eiland.

Naar website

Huifkartocht & Paardrijden

Voor jong en oud, door de duinen, over het strand en over het wad!
Bekijk activiteit

Puur Terschelling

Ontdek op bijzondere wijze de eindeloze rijkdom van de Terschellinger natuur: ontmoet het eiland vanaf de rug van een stoer Fries of Shire paard. Geniet in een comfortabele huifkar, luisterend naar de verhalen van de koetsier. Beleef een stoere 4x4 Landrovertocht naar het Drenkelingenhuisje en Amelandergat. Loop over de bodem van de Waddenzee met de Puur wadlooptocht of ga mee te WAD-varen. Of verken Terschelling te voet, met een van de ezels die eventueel uw kind draagt.

Naar website

Fietsen/MTB

Uren fietsplezier over paden, door de bossen en de duinen of heerlijk over het strand.
Bekijk activiteit

Fietsen/MTB

Terschelling is echt een fietseiland. Wij nemen vrijwel nooit de auto mee. Alles is goed te doen op de (elektrische) fiets. Fietsen zijn te huur over het gehele eiland. Wij huren fietsen bij Tom Terpstra in de Dorpstraat in Hoorn.
Je kunt natuurlijk ook kiezen om 1 of meerdere dagen een MTB of Fatbike te huren, deze zijn ook elektrisch verkrijgbaar. Voor een Fatbike is dat wel zo lekker:-).

Je kunt de 70 km fietspaden nemen, gewoon over de weg, maar door de bossen en de duinen of over het strand kan ook. Fiets een keer naar het meest oostelijke puntje, vanaf daar kun je Ameland goed zien. Dit kan alleen met een MTB en hiervoor kun je het beste je eigen mountainbike meenemen. Terschelling ontdek je het beste op de fiets en te voet.

Naar website

Bunkers van Terschelling

Indrukwekkende recentelijk uitgegraven bunkers.
Bekijk activiteit

Tigerstelling

Zij dragen zorg voor de voormalige Duitse radarstelling Tiger. Dit is een van de weinige stellingen in Nederland die nog bijna compleet aanwezig is. Het complex van zeven hectare bestaat uit 100 bunkers, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 200 Duitse soldaten woonden en werkten. De commando-bunker Bertha is door zijn imposante omvang bijna uniek in Nederland. Van dit type bunker staan er maar drie in Nederland. Bertha en een paar andere ingerichte bunkers zijn uitsluitend tijdens een excursie te bezoeken.

Naar website

Klimmen

Zowel laag als hoog klimparcours!
Bekijk activiteit

Het Klimbos

Het klimbos heeft vier verschillende routes, welke je gedurende twee uur kunt klimmen. Daarnaast hebben ze een junior parcours waar jonge deelnemers vanaf circa 4 jaar kunnen klimmen. 
Het junior parcours is op een hoogte van 1 meter, zodat ouders hun kinderen vanaf de grond kunnen begeleiden. U als ouder hoeft daarvoor géén ticket te kopen.
-Voor het highrope parcours dient men minimaal 1.30 m te zijn.
-Jongeren tot en met 12 jaar moeten klimmen onder begeleiding van een oudere.(1 volwassene kan met 4 jongeren klimmen)
-het juniorparcours is vanaf 4 jaar.

Naar website

Kitesurfen

De ideale surfspot om te leren kiten!
Bekijk activiteit

Kiteschool Seven Oceans

Of je nu naar Terschelling komt om te leren kitesurfen of zelfstandig al het water op gaat, Terschelling is in ieder geval de plek om heen te gaan. En wij helpen je graag bij jouw kitesurfervaring op het eiland met kitesurflessen in onze kitesurfschool, met clinics of met een gezellige downwinder langs ons mooie Noordzee strand.

Naar website

MIDGETGOLF

Gegarandeerde geslaagde middag voor jong en oud op deze 18 holes midgetgolf baan.
Bekijk activiteit

Midgetgolf bij De MolenBaan

Sportieve ontspanning voor jong en oud! Onze baan is uniek gelegen naast de molen van Formerum. Ruim opgezet en goed onderhouden 18 holes wedstrijdbaan, met ’s avonds sfeervol verlichte banen. Onderweg diverse rust bankjes. Uiteraard kunt u ook tussendoor gebruik maken van onze snackbar en terras faciliteiten. Tevens is er een toilet aanwezig, inclusief verschoningstafel.

Op ons terras kunt u terecht voor een lekker bakje koffie of thee, eventueel met een lekker stuk Terschellinger Potjekoek. En natuurlijk kunt u er de heerlijkheden uit onze snackbar nuttigen. Tevens kunnen de kleintjes zich uitleven in de speeltuin terwijl u geniet van een hapje en een drankje.

Naar website

Wrakkenmuseum

Een leuk museum om te zien en te ervaren wat er zoal wordt gevonden met het duiken en strandjutten op en rondom Terschelling.
Bekijk activiteit

Het Wrakkenmuseum

Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Het museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Een spannend museum voor grote en kleine mensen. Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij, waarvan het dragende gedeelte gemaakt is van de restanten van het Noorse barkschip CYPRIAN dat in 1905 bij Terschelling verging.

Door Terschellinger duikers zijn er sinds 1976 een kleine 150 scheepswrakken opgespoord. De moeite waard om eens te gaan kijken.

Naar website

Zwemmen

Leuk binnenzwembad met glijbanen en discozwemmen!
Bekijk activiteit

Zwembad de Dôbe

Optisport Zwembad De Dôbe is dé sportieve ontmoetingsplek van Terschelling. Bij ons kan je heerlijk sportief en recreatief zwemmen. Ons bij ons vind je één groot zwembad met een instructie bad en een recreatiebad met een toffe glijbaan. Voor de kleintjes is er een apart peuterbad waar ze lekker kunnen spetteren en spelen. Inwoners en toeristen van alle leeftijden kunnen bij ons terecht voor een heerlijk dagje uit.

Naar website

Paardrijden

Voor de ervaren ruiter of gewoon lekker in de huifkar achterover zitten en relaxen.
Bekijk activiteit

Paardrijden bij Terpstra

Paardrijden
Het gehele jaar rond zijn er buitenritten te paard en pony bij ons. Deze gaan via de bossen en duinen en bij voldoende ervaring ook over het strand. We hebben 1,5 uur en 2 uurs buitenritten. Alle niveau’s zijn mogelijk : beginnersritten, halfgevorderd en gevorderd. De ritten zijn onder begeleiding van een ervaren gids.

Voor de kleine kinderen tot 9 jaar hebben we wandelpony’s te huur.
Ideaal voor een korte wandeling door het bos van Hoorn.
€ 12 per half uur per pony.

Naar website

Wat onze gasten vinden…

In de buurt

STRAND, DUINEN, BOS
10 minuten fietsen
DORPSCENTRUM
5 minuten lopen
HAVEN
15 minuten rijden
crossmenu