RESERVEER

Meest gestelde vragen

V

Het vakantiehuis

Onze woning is geschikt voor 6 volwassenen personen, maar ook zeer geschikt geschikt voor 2 gezinnen. Er zijn 3 slaapkamers. De eerste slaapkamer heeft een 2-persoonsbed, de tweede slaapkamer heeft 2 losse boxspringbedden en derde slaapkamer, de kinderkamer, beschikt over een 2-persoonsbed met daarboven een twijfelaar (afmeting van 120 x 180cm). De twijfelaar is geschikt voor 2 kinderen van zeg maximaal 12 jaar, waardoor er dan in totaal 8 mensen kunnen slapen.

De eettafel heeft 6 stoelen, maar er is een kinderstoel en een bankje aanwezig, dus voor 2 gezinnen is onze woning zeker geschikt. 
Wij hebben besloten om het bedlinnen er verplicht bij te huren. Naast het feit dat we dan zeker weten dat de bedden ook opgemaakt worden scheelt het gewoon veel gedoe. De meeste mensen komen met de bus of op de fiets en dan wil je niet ook nog eens je beddengoed en handdoeken meenemen toch. 
Villavendel is uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. We krijgen vaak hele goede feedback van gezinnen. Uiteraard is bij mooi weer de trampoline een groot succes en bij wat minder weer de Playstation. 

Op iedere verdieping zijn er goede traphekjes. Er is een kinderstoel en kinderbedje aanwezig en het stapelbed in de kinderkamer is altijd een feestje. 

Daarnaast is Terschelling een eiland gericht op kinderen, er is altijd wel iets leuks te doen op het eiland. 
Ga je met jonge kinderen op vakantie? Stop gerust met zoeken en reserveer onze woning! 
Villavendel beschikt over een zeer goed uitgeruste keuken. Espresso machine, vaatwasser, combi oven, mixer etc. Een wasmachine en droger zijn aanwezig. Verder is in zowel de woonkeuken als in de woonkamer een Sonos aanwezig die eenvoudig via je telefoon te bedienen is. Alleen even met de Wifi verbinden. 

Een gashaard in de woonkamer en heerlijke boxspring bedden in de slaapkamers. Een ruime badkamer met dubbele douche. Fietsen zijn te leen en/of te huur. Eigen parkeerplaats, eigen besloten terras en tuin, een BBQ en een buitenhaard. 

Ofwel voor iedereen en voor ieder seizoen is Villavendel een heerlijke vakantiewoning. 
We verhuren onze woning niet aan groepen jongeren. De minimum leeftijd voor een groep is 21 jaar. Villavendel maakt deel uit van een blok van 8 woningen en onderling hebben we dit zo afgesproken om overlast te voorkomen. 

Reserveringen

Je kunt ons een email sturen via info@huisopterschelling.nl of nog beter direct op knop 'reseveren' drukken. Je wordt dan doorgezet naar de website van op-Terschelling. Daar kunt u zien of de gewenste periode nog beschikbaar is. Indien dat zo is dan geeft u aan met hoeveel personen u komt en ziet u de prijs voor de gewenste periode en het aantal personen. Als u dan de reservering plaatst dan krijgen wij direct een mail en zullen we proberen binnen 24 uur te antwoorden en de bevestiging naar u toe te sturen.  

Mocht u binnen 2 weken willen gaan en is onze woning nog vrij, neem dan even contact met ons op via de mail. We hebben een last minute korting van 30% als u binnen 2 weken vertrekt. 
Mocht je een optie willen nemen dan kan dat in de meeste gevallen (uitgezonderd Oerol en last minute). We geven een optie van 1 week. Mocht er in die tussentijd een reservering komen voor de gevraagde periode dan nemen we contact met u op. Gelukkig komt dat weinig voor. 
Als je de reservering hebt geplaatst krijg je van ons de bevestiging. Indien alle gegevens kloppen dan vragen we een aanbetaling van 30% van de huurprijs. Het restant dient 6 weken voor vertrek voldaan te worden, dat staat in de bevestiging die u van ons krijgt. 
U krijgt uiterlijk 1 week voor vertrek informatie over uw verblijf in Villavendel. Check in is vanaf 16 uur en check out om 10 uur. Mocht u eerder in de woning willen of iets langer willen blijven, indien de woning ervoor of erna niet is verhuurd, dan is dit meestal wel mogelijk. Mocht de woning toch verhuurd zijn, stuur vooral even een mail, dan denken we graag met jullie mee. Er zijn voldoende oplossingen te bedenken. We willen uiteraard graag dat onze gasten meteen een fijn vakantiegevoel ervaren. 

Annuleren

Gratis annuleren is helaas geen garantie. Indien u uw reservering wilt annuleren dan geven we de periode weer vrij. Verhuren we de woning dan voor dezelfde prijs dan krijgt u al uw geld uiteraard weer terug. Indien we de woning niet verhuren of via een last minute prijs verhuren dan bent u de aanbetaling helaas kwijt. De aanbetaling gaat overigens alleen over de verhuurprijs en niet over de bijomende kosten. Meer informatie over annuleren vindt u in de annuleringsvoorwaarden, deze staan in de algemene voorwaarden.

Kinderen

Villavendel is erg kindvriendelijk. We scoren hoog bij gezinnen met (kleine) kinderen. 
Er is een campingbedje aanwezig, graag zelf bedlinnen voor meenemen. 
Er is een kindertstoel (Triptrap) aanwezig, eventueel met beugel voor de kleine kinderen.
Op de BG en op 1 hoog zijn traphekjes aanwezig.
De tuin is grotendeels afgezet door een hoge heg, alleen bij binnenkomst is geen hek, dus helemaal afgezet is het niet. 
Een trampoline voor eigen gebruik.
Er zijn bijzonder veel leuke dingen te doen voor kinderen op het eiland. Fietsen (alle soorten en maten zijn er), de duinen, het strand, maar ook paardrijden op een Pony bij de Prairie of midgetgolfen bij de molen. 

Huisdieren

Hoe lief en leuk ze ook zijn, wij hebben ervoor gekozen om geen huisdieren toe te staan. Gelukkig zijn er voldoende woningen waar ze welkom zijn. In ons blok 'de Worf' zijn er in ieder geval een aantal woningen waar honden welkom zijn. Hopelijk kunt u daar terecht. 

Auto en vervoer

Er is één eigen parkeerplaats. Om de hoek zijn meerdere parkeerplaatsen. Bedenk wel dat mocht u de auto meenemen u alleen gebruik kunt maken van de veerdienst. De overtocht voor een Auto kost zo'n €200,-! Parkeren in Harlingen kost uiteraard ook geld, maar voor een korte periode aanzienlijk minder. Afhankelijk hoe lang u gaat kan het interessant zijn om uw auto mee te nemen. Mocht u de auto meenemen, boek dan op tijd de boot! Er is namelijk maar beperkt plek voor auto's op de boot.
Er zijn meerdere mogelijkheden om uw auto te parkeren. In de parkeergarage bij de terminal. Dichtste bij, maar wel het duurste. Hotel zeezicht aan de ovekant heeft Valid parking, dat wil zeggen u parkeert de auto aan de achterzijde en levert de autosleutel in bij de receptie. Kosten zijn rond de €10,- per dag. Bij mooi weer, voldoende tijd en u houdt van een stukje wandelen dan parkeert u de auto op lang parkeren. Dat wordt goed aangegeven. Kosten zijn rond de €8,- per dag. Er rijdt zelfs een bus die je naar de haven brengt. Wij zetten vaak even de anderen en de koffers af bij de haven en de chauffeur parkeert de auto, kost je ongeveer 10 minuten. 
Bij aankomst in de haven van Terschelling zijn er een aantal mogelijkheden om naar onze vakantiewoning te komen. 
- Met eigen auto of fiets volgt u gewoon Hoorn.  
- Met Bus 1 naar Oosterend. Eerste halte in Hoorn uitstappen (Lies). Gewoon even aan de chauffeur vragen en zeggen dat hij stopt bij de Riezenweg. Bus staat klaar bij aankomst boot en je kunt gewoon met OV kaart betalen of kaartje in de bus kopen. Kost ongeveer €3,- pp.
- U kunt een taxi bestellen. Onze beheerder Jan rijdt taxi, die kunnen we vooraf reserveren. Kosten zijn €25,-!
- Een fiets huren in de haven. De bagage wordt dan naar onze woning gebracht, mooi stukje fietsen. Mocht u vroeg aankomen dan is dit zeker een goede optie. Kunt u meteen het eiland verkennen, lunchen in een strandtent, boodschappen doen en bij aankomst staan je spullen klaar voor onze woning. 

Terschelling is niet zo groot, taxi/auto is 15 minuten, de bus 25 minuten en de fiets 40 minuten. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

crossmenu